Steiner@entrepot

 

Het was een bijzondere week voor klassen 9-10-11, met op maandag een uitstap naar Brussel waar we de tentoonstelling ‘Islam – dit is ook onze geschiedenis’ bezochten en een rondleiding door Bleri Lleshi in het Sint-Gilliskwartier kregen. Een confronterende, maar leerrijke, hoopgevende en inspirerende namiddag! Het bezoek werd in de lessen Frans met juf Madicken Boone voorbereid.

Bleri Lleshi en steiner

Vanaf dinsdag werd de benedenverdieping van de Tank (op de Burg) omgetoverd tot ‘steinerateliers’ mét een redactieruimte voor de journalisten van klas 11 die dagelijks verslag uitbrachten.

In groep maakten de leerlingen tegen achtergronden van islamitische architectuur, stop-motionfragmenten met insecten geïnspireerd om M.C. Escher. Dit alles onder leiding van Febe Demey (videocrew van Het entrepot), Emma Vandenbussche (stagiaire VIVES), Tina Laureyns (leerkracht PO), Frauke Debacker (leerkracht Nederlands) en Giovanna Cassaro (leerkracht geschiedenis). 

Het resultaat van dit project krijgen jullie binnenkort te zien! Ondertussen kunnen jullie hier van enkele sfeerbeelden van deze week genieten.

groep alhambra entrepot

Login