Project 'Liefde en Waanzin'

Steinerschool presenteert project ‘Liefde en Waanzin’ in Paderborn

Vorig weekend nam de derde graad van de Brugse Steinerschool deel aan de ‘Europawoche’ in Paderborn (D). Dit evenement brengt elk jaar Europese partners samen rond het culturele erfgoed in Europa.

Toen het internationaal MOKKA-gezelschap de school vorig jaar bezocht, was het onder de indruk van het project ‘Wilde Buffels’ (i.s.m. het Permekemuseum). De leerlingen vertrokken vanuit de expressionistische werken om eigen creaties te maken en deze te etsen.

Op vraag van organisatrice Ulrike Kurth werkten de leerlingen het voorbije jaar aan verschillende projecten zoals ‘Escher en de Islamitische architectuur’ i.s.m. de Tank wat in inventieve stop-motionfilmpjes resulteerde. Verder werd het thema ‘Liefde en Waanzin’ vakoverschrijdend (in kunstvakken en talen) uitgewerkt. De verschillende vormen van liefde en het verlangen dat waanzin kan worden kregen vorm in schetsen, collages, schilderijen, gedichten.

Europarlementariër Elmar Brok was zeer lovend over de tentoonstelling en onderlijnde nogmaals: ‘Het belang van cultuur als verbindend element binnen de diversiteit van Europa’.

De tentoonstelling ‘Liefde en Waanzin’ is vanaf 25 mei te bezichtigen tijdens de schooluren van Steinershool Brugge.

Foto: centraal van links naar rechts (voor het wit scherm): Paul Buyck (Algemeen directeur Middelbare Steinerscholen Vlaanderen), Urike Kurth (MOKKA), Elmar Brok (Europarlementslid CDU)

 

 

 

 

 


Login