Wilgentipi voor de Kleuters

Nieuwe Tipi

De kleuterouders hielpen Juffie Josefien bij het bouwen van een tipi van wilgentakken! Het bracht een prachtig resultaat met veel speelplezier voor de kinderen! Daarna was er een gezellig etentje in de foyer.

Tipi Werk
Wilgentipi
Snack in de Foyer

Carnaval bij de Kleuters

Kabouters Overal

Het feest van Carnaval wordt 40 dagen voor Pasen gevierd. Het is een feest van het loslaten en verbinden.

Tijdens Carnaval, vlak voor de vastentijd, krijgen wij de mogelijkheid om even uit onszelf te treden en ons als iemand anders voor te doen. Dit doen we meestal door ons te verkleden. Met de peuters en kleuters vieren we vooral de natuur, die vanaf nu weer aan het werk gaat, en verkleden ze zich dan ook als hard werkende kabouters.

De kleuters en peuters konden kiezen uit de volgende worskhops: visjes naaien, visjes vangen, naar het kapsalon voor een verwenbeurt, stempelen, schilderen, vilten, en muziek maken. Ondertussen bakten enkele ouders in elk klasje heerlijke wafels! Na het werken smulden we met z'n allen ons buikje rond!

Visjes naaien
Kapsalon
Kabouters
Wafels

Maria Lichtmis

Licht en Pannenkoeken

2 februari is Maria Lichtmis!

Volgens Joodse traditie werd Jezus 40 dagen na zijn geboorte getoond aan God in de synagoge, en onderging ook Maria een zuiveringsritueel. Maria Lichtmis is het laatste lichtfeest (het eerste was het St. Maartensfeest). Het licht dat steeds meer in onszelf kon gaan branden, laten we op Maria Lichtmis terug in de wereld stromen. Dat doen we door drijfkaarsjes te maken en die dan te water te laten. Met ons lichtend bootje willen we tevens de natuur helpen om weer te ontwaken.

Maria, Vrouw Holle en Moeder Aarde staan allemaal symbool voor de aardekrachten en de vruchtbaarheid.

In het kleuterhuis noemen we het feest ook 'poppetjes-feest'. Dan mag elke kleuter en peuter een liefste pop voor één dag meebrengen naar de klas, als symbool voor de moeder Maria met het kindje Jezus. Peuters mochten ook hun liefste knuffel meebrengen.

 

 

Kaarsje aansteken
Aardekaars
Poppetje Poffertje
Poppetje aan tafel
Poffertjes
Pannenkoeken

Zingen en musiceren in WZC Westervier

Zingen in Westervier

Vrijdag bracht het bovenbouwkoor een muzikaal programma in het WZC Westervier. Het koor werd door het centrum uitgenodigd nadat enkele leerlingen er met Sint-Maarten een dag als vrijwilliger hebben gewerkt. Toen de muzikale talenten van onze leerlingen toevallig opborrelden, kregen we de vraag om een programma te komen presenteren. Hier een sfeerbeeld en luisterfragment!

Lees hier ook het artikel van Jan Raes (Algemeen directeur Concertgebouworkest Amsterdam): ‘Zingen is even belangrijk als rekenen

…(Jongeren) ontwikkelen artistieke vaardigheden, verwerven daardoor zelfrespect, luistervaardigheden en empathie

POP UP!

pop up kleertjes

Hierbij enkele foto’s van het lopende werk van onze 7e en 8e klas: de kleien modellen van klas 7, de houten hoofden van klas 8 en de kostuums van de poppenkarakters zijn bijna klaar!

We kijken erg uit naar de workshops van 7-8-9 mei!

 

Met dank aan de financiële ondersteuning van:

logo cultuurkuur

Pop up kleien modellen
Pop up schetsen karakters

Toneel Klas 3

Toneel Mozes

Mozes leidt zijn volk door de woestijn, op zoek naar het beloofde land dat God hen wijzen zal. De derde klas brengt het verhaal van Mozes weer tot leven.

Iedereen welkom!

Juffie Leen en Klas 3

 

Wanneer?

Donderdag 8 februari om 09.00 uur en 18.00 uur

Vrijdag 9 februari om 09.00

 

Waar?

In de Euritmiezaal

Login