Aan Zet aan Zee

Wij gaan met z’n allen naar zee !!!

Beste ouders,

Dit schooljaar vieren wij, zoals jullie al konden vaststellen, het 100 jarig bestaan van onze steinerpedagogie. Wereldwijd wordt dit feit gevierd onder de naam Steiner/Waldorf 100.

Alle Vlaamse Steiner-leerkrachten ontmoetten elkaar reeds feestelijk bij het begin van dit schooljaar, daarna was er een samenkomst met de vele oud-leerkrachten. Maar ook de kinderen en jongeren hadden klasdagen met hun leeftijdsgenoten uit de andere steinerscholen.

100Waldorf
DraakJoris

En nu is het, bij wijze van afsluiting van dit feestelijk jaar, ook de beurt aan de vele ouders! Op zondag 29 september, niet voor niets ‘onze Michaëlsdag’, organiseren we een familiedag aan zee. Alle kinderen en hun ouders maar ook alle leraren en medewerkers uit de Vlaamse steinerscholen blazen verzamelen van 10u tot 14u op het strand van Zeebrugge.

We komen samen om ons met elkaar en met de toekomstimpuls van onze schoolbeweging te verbinden. We vieren de toekomst!

Iedere school is zelf verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Onze school zal in samenspraak met de leraren, de ouders én de kinderen enkele aangename activiteiten uitwerken op het strand en in de duinen. In de loop van de komende weken zal je daar meer over horen. Houd in elk geval deze dag vrij in jullie familiekalender. Wij rekenen erop dat jullie er zullen bij zijn.

Het lerarencollege

ZetaanZee

Pinksterfeest 2019

Pinksterdans

Vrijdag 7 juni vierden we het Pinksterfeest met de Onderbouw: peuters, kleuters en klassen 1 tot 4.

Het is het feest van de pinksterbruid en -bruidegom, de verbinding van de ziel met de geest, van de aarde met de hemel.

Pinksterpaar
RuthPinksteren

Het is het feest waarop wij ons verheugen om ook de verbondenheid met elkaar te vieren. 

In de klas maakten we papieren kransen met papieren bloemen, die we droegen op het feest. Rond Pinksteren kust de hemel de aarde, de bloesems verschijnen aan de bomen, de bermen staan vol met bruidsboeketten, de natuur is fris groen en staat vol tere kleuren.

PapierenBloemen
Troon

Het bruidspaar werd onder gezang en mooie papieren bogen begeleid naar hun troon, waar zij van klassen 1 tot vier 'geschenken' kregen.

Die geschenken waren zelfgemaakte bloemen,

bloemengeschenk
Trouwringen

ringen,

een lied, en als toppunt de Pinksterdans van de vierde klas.

Pinksterdans2
Duiven

Tot slot werden ook 2 witte duiven vrijgelaten.

Het bruidspaar vertrok dan en liep door een gangetje van kleuters die bloemblaadjes strooiden. De kleuters trokken daarna nog naar een park om verder te dansen, zingen en van lekkere luilakbollen te smikkelen. 

Bloemenstrooien

Buitenklas Wandeling

BeginWandeling19

Op zondag 19 mei hadden ouders van onze school een wandeling georganiseerd ten voordele van de buitenklas. Het was echter niet zomaar een wandeling. Het was een parcours vol belevenissen, klank en gevoel. Bij die klank en dat gevoel hoorde ook een regenbui, maar dat was passend, want ook onze kleuters schrikken niet van een regenbui.

 

In de Assebroekse Meersen werden ruimtes naast het pad gebruikt. Bij de eerste werd men uitgenodigd te gaan liggen en de ogen te sluiten om ondergedompeld te worden in zachte muziek en geluiden die rondgedragen werden.

LiggenMuziekWandeling19
Kleine eitjes passen 19

Bij een volgende halte na wat wandelen, werden gevulde balletjes uitgedeeld die verschillende inhouden hadden. Men moest de paren die bij elkaar hoorden trachten te horen en samen terug in de mand leggen.

Bij een volgende halte mochten we muziek maken door met een tak op flessen met meer of minder water te tokkelen.

GevuldeFlessen19
Blotevoetenpad1

Daarna was het blotevoetenpad aan de beurt.

Blotevoetenpad2
Blotevoetenpad3

Na al dat wandelen en voelen kregen de voetjes een welverdiende massage.

VoetenMassage19
Bomenklimmen1

Klimmen in en tussen de bomen hoorde er natuurlijk ook bij!

Bomenklimmen2
Bomenklimmen3
TaartjesWandeling19

Na al dat horen en voelen, was er ook iets voor de mond en de maag in de openlucht-cafetaria, en een standje met eigen creaties t.v.v. de buitenklas.

HoutenSpeelgoed19
Login