CurieuzeNeuzen - Leerlingenraad bovenbouw

Curieuzeneuzen

De leerlingenraad van de bovenbouw schreef zich in voor CurieuzeNeuzen Vlaanderen! We hopen met hen mee dat ze geselecteerd worden om op 28 april, tijdens de Open deur, de luchtkwaliteit van onze schoolomgeving te meten!

Toneel klas 7: De Storm - 23 maart om 20u

Affiche De Storm

Klas 7 presenteert jullie De Storm; een toneelstuk van William Shakespaere...

 

Na twaalf jaar alleen met zijn dochter op een verlaten eiland te hebben vertoefd, ziet Prospero zijn kans schoon om wraak te nemen op zij die hem destijds uit zijn geliefde Milaan hebben verdreven. 

Hij laat de eilandgeest Ariël een storm opwekken die zijn verraderlijke broer Antonio, huidig hertog van Milaan, en de koning van Napels, samen met hun gevolg doet stranden op het vervloekte eiland. 

Door het natuurgeweld wordt het reisgezelschap uit elkaar gerukt en ze belanden elk op een ander deel van het eiland. Beleef mee hoe de wanhoop van hen meester maakt en hoe loyaliteit plaats ruimt voor verraad in dit met magie overgoten avontuur.

Palmpasen! Versier je mooie hoed!

Om 10u vertrekt de stoet aan de school. De 4de klas loopt voorop met de grote Palmpasenstok. Dan volgen de kleuters met hun juffies en ouders, gevolgd door klas 1, 2, en 3. We trekken al zingend naar de kinderboerderij. Daar vormt klas 4 al fluitend een poort voor ons. We zingen dan samen lenteliederen met ondersteuning van muzikanten. Traditioneel vergasten de juffies ons op een toneeltje, en volgt er nog een lentedans door klas 4 die ons dan naar de "zevensprong" leiden. Hierna wordt er gegeten.

Aan allen een prettig feest en een zalige paastijd toegewenst.

Kindje met Palmpasenstok
Palmpasenstoet

Wereldliteratuur in de derde graad

Leerlingen lezen in de bib

De derde graad trok deze week naar de bib om zich samen met Frauke voor te bereiden op de komende periode wereldliteratuur. Een eerste, cruciale stap was het kiezen van een goed boek, zodat de literatuur niet alleen van uit de theorie maar ook van uit de praktijk... Prachtig om te zien hoe de leerlingen bij het wachten, meteen in hun lectuur doken!

Deze periode kadert binnen ons vakoverschrijdend project 'Liefde en waanzin' waarvan het resultaat in mei op de internationale tentoonstelling van MOKKA in Paderborn te bewonderen zal zijn.

 

Leerlingen lezen in de bib
Login