Buitenonderwijs in de Kleuterklas

Zoals velen onder jullie weten, hebben we een buitenklas die nu vaker bosklas genoemd wordt. Deze verandering van naam heeft te maken met het feit dat onze andere kleuterklas ook meer en meer buiten vertoeft. De kleuterklas van Juffie Ann blijft op het domein van de school, met elke week een uitstap naar het bos en een uitstap naar de kinderboerderij, terwijl de andere kleuterklas van Juffie Trees bijna elke dag het bos intrekt.

JoseeBuiten
AnnFruit

Juffie Ann zet zich enorm in om samen met Juffie Josée allerlei leuke activiteiten en leer-ervaringen aan te bieden aan de kinderen terwijl ze buiten zijn. Een van de grondgedachten van een Steinerschool is om, zeker bij peuters en kleuters, een thuissfeer na te bootsen. Zo wordt fruit samen geschild en gesneden aan de nieuwe pick-nick tafel.

Juffie Ann is ook op zoek naar vrijwilligers die speeltjes, poppetjes, en dergelijke voor buiten willen helpen maken terwijl de kinderen buiten zijn. Zo kunnen de kinderen ook zien en ervaren hoe simpel speelgoed zelf gemaakt kan worden. Indien u interesse en wat tijd hebt, gelieve dan Juffie Ann te contacteren: ann.bruyneel@steinerschoolbrugge.be

Dooshuisje

Er wordt ook meer en meer onderzoek gedaan naar buitenonderwijs en de impact op voornamelijk jonge kinderen. Hier is een voorbeeld daarvan.


Login